Suhajda Szilárd

A békéscsabai származású de Esztergom városához is erősen kötődő angoltanár Suhajda Szilárd hátizsákos túrázóként kezdte életének ezen szakaszát majd eljutott a Kárpátokba az esztergomi túrázókkal Erdélybe illetve az Alpokba is. Mindkét csúcs része a hegymászó hosszútávú projektjének az úgynevezett The Big Five kihívásnak amelynek során szeretné elérni a Föld öt legmagasabb pontját az eddigiekhez hasonlóan tisztán.


Kajlas 2009 Sentyabr Vnutrennyaya Kora Fenomen Kajlasa Alpinizm Koran

11 hours agoSuhajda Szilárd a K2 első magyar megmászása során is a tiszta mászás jegyében érte el történelmi sikerét.

. 2019-ben első magyar állampolgárként álltam a világ legnehezebb nyolcezres hegyeként emlegetett K2 csúcsán tisztán mesterséges oxigén használata nélkül. Suhajda Szilárd mesterséges oxigén és teherhordók nélkül jutott fel a csúcsra május 14. Join Facebook to connect with Szilard Suhajda and others you may know.

Suhajda Szilárd 1982-ben született és gyermekkorától kezdve az erdők és folyók szerelmese. Hegymászó sportoló férj és apuka. Suhajda Szilárd idei célja - a 8516 méter magas Lhoce megmászása - része annak a hosszútávú projektnek melynek.

A világ második legmagasabb pontjára 8611 méterre szintén oxigénpalack használata nélkül saját erejéből jutott fel - olvasható a közleményben. A magyar hegymászó pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók segítsége nélkül mászta meg első nekifutásra a 8516 méteres Lhocét Nepálban. Húsz éve járom a hegyeket 2012 óta foglalkozom himalájai expedíciókkal.

A következő felmenet a megfelelő időjárási ablak. Szilard Suhajda is on Facebook. A Mont Blanc megmászása a.

Suhajda Szilárd idei célja a 8516 méter magas Lhoce megmászása része annak a hosszú távú projektnek melynek során szeretné elérni a föld öt. Mint írják mindkét csúcs a K2 és a Lhoce része a hegymászó. Elérte az alaptábort Suhajda Szilárd a K2 első magyar megmászója aki a Föld negyedik legmagasabb csúcsa a 8516 méter magas Lhoce megmászására indult el április 6-án Budapestről tájékoztatta a Magyar Lhoce Ecpedíció az MTI-t szombaton.

A világ második legmagasabb pontjára 8611 méterrr szintén oxigénpalack használata nélkül saját erejéből jutott fel - olvasható a közleményben. Suhajda Szilárd beszámolója szerint az első éjszaka havazott másnap éjjel pedig olyan vihar csapott le rá hogy félig alvó állapotban öt órán keresztül kapaszkodott a sátorba. 2003-ban túravezetői jogosítványt szerez.

A sportoló mesterséges oxigén használatát el. 909 Followers 144 Following 197 Posts - See Instagram photos and videos from Suhajda Szilárd szilardsuhajda szilardsuhajda. Suhajda Szilárd idei célja a 8516 méter magas Lhoce megmászása.

7 hours agoSuhajda Szilárd a K2 első magyar megmászása során is a tiszta mászás jegyében érte el történelmi sikerét. A Nepál és Kína határán emelkedő csúcsra vezető úgynevezett nepáli normál útvonal áthalad a Khumbu. A hegymászáshoz kitartás akaraterő és hosszú-hosszú felkészülés szükséges.

A téli trekkingek élménye az Alpok felé tereli tekintetét. Suhajda Szilárd bejelentkezett a Lhoce csúcsáról. Május 14-én Suhajda Szilárd sikeresen elérte Földünk negyedik legmagasabb pontját a Lhoce 8516 méteres csúcsát.

Elérte az alaptábort Suhajda Szilárd a K2 első magyar megmászója aki a Föld negyedik legmagasabb csúcsa a 8516 méter magas Lhoce megmászására indult el április 6-án Budapestről - tájékoztatott a Magyar Lhoce Ecpedíció szombaton. Suhajda első magyarként jutott fel a K2-re. 11 hours agoSuhajda Szilárd idén januárban jelentette be hogy a Big Five kihívásra szeretne koncentrálni a jövőben.

Facebook gives people the power to share. 10 hours agoSuhajda Szilárd korábban a K2-t a világ második legmagasabb 9811 méteres csúcsát is így mászta meg első magyarként. Ekkor kezdi a Kárpátokat is felfedezni s barátaival Erdélybe illetve a Tátrába járni.

Az eddigi egyetlen magyar sikert ezen a hegyen Erőss Zsolt és Gál László érte el a Magyarok a világ nyolcezresein projekt keretében 2011-ben. 9 hours agoSuhajda Szilárd feljutott a Föld negyedik legmagasabb hegycsúcsára a 8516 méter magas Lhocére jelentették be a magyar hegymászó közösségi oldalán. Suhajda Szilárd vagyok a hazai expedíciós hegymászás aktív szereplője.

A Nepál és Kína határán emelkedő csúcsra vezető úgynevezett nepáli normál útvonal. A hegymászóval az élményeiről és további terveiről beszélgetett a 7Tv műsorában Vári Bianka műsorvezető. Az akklimatizációs időszak amely akár egy hónapig is eltarthat kulcsfontosságú fejezete egy nyolcezres expedíciónak.

Suhajda Szilárd a Föld második legmagasabb hegycsúcsát a 8611 méteres K2-őt már elérte. Alföldi születésűként hogyan indult a hegymászás iránti szenvedélyed. Ezalatt a mászó a hegyen történő ingázással egyre magasabbra jut így szoktatva hozzá szervezetét a légnyomás változásához és a ritka.

7202 likes 1277 talking about this. A kételkedés akkor indult amikor a hegymászó visszaérkezett az alaptáborba posztolt egy képet a szakácsokkal töltött utolsó tábori estéről majd hazautazott Magyarországra. Suhajda Szilárd azt állította hogy oxigénes segítség nélkül mászott ami jelentős nehezítés.

A K2 első magyar megmászója most ismét az alaptáborban pihenéssel tölti a napjait. Suhajda Szilárd 7300 méteren éjszakázva lezárta az akklimatizáció szakaszát a Himalájában található Lhoce hegyén így rövidesen megkezdheti a csúcsmászást jelentette be hétfőn a Magyar Lhoce Expedíció 2022. Suhajda Szilárd 7300 méteren éjszakázva lezárta az akklimatizáció szakaszát a Himalájában található Lhoce hegyén így rövidesen megkezdheti a csúcsmászást - tájékoztatott a Magyar Lhoce Expedíció 2022.

Egy oldal azoknak akiket érdekel a hegymászás világa a sportos életmód és szívesen követnék magaslati kalandjaimat. Ez a Föld öt legmagasabb hegycsúcsát jelenti melyek közül a második legmagasabbat a K2-t már 2019-ben megmászta első és máig egyetlen magyarként pótlólagos oxigén használata nélkül.


Sixty Five Years After The First Climbers Summited Mount Everest We Look Back On Our Most National Geographic Maps National Geographic Archives Mount Everest


Wars Of The Indian Raj And Before The Military History Of The Battles Of India India Map Map South India


2012 Mt Everest Expedition Coverage With International Mountain Guides Everest Everest Mountain Climbing Everest


Pin On Eletmod Magazin


Rbse Solutions For Class 12 Geography Chapter 20 पर वहन Rbsesolutionsforclass12geography Rbsesolutions Geography Map Geography Teaching Geography


Pin On Trans Adventure


Mount Everest Zion National Park Travel India Beautiful Places Geography Map

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel